Skip to main content
Vad är du stolt över? Normpsykologen, Lina Bodestad

Stolt över det jag inte gjort: min återblick från förra veckan

Vad är jag stolt över att ha gjort – och över att inte ha gjort – förra veckan? Idag sammanfattar jag förra veckans beteendeexperiment från Curious Monday vecka 4. 

Förra veckans Curious Monday i min grupp Vet Ditt Värde på Facebook handlade om att varje dag skriva ner något som gör mig stolt. Och det är lätt att tänka att det måste vara prestationer, saker man gjort och lyckats med. Men för min egen del, handlade förra veckan lika mycket om att vara stolt över saker jag inte gjorde. Saker jag accepterade att jag inte orkade.

Det här är jag stolt över: min vecka

Måndag:  när jag var liten satt jag vid datorn hemma i föräldrarnas hus och lekte med Microsoft Publisher och gjorde egna visitkort. Jag var kanske 7-8 år och det stod Datakonsult på visitkorten. Idag är jag stolt över att jag vid 32 års ålder är VD för mitt eget företag och får göra det jag älskar – varje dag.

Tisdag: gjorde en föreläsning om barn och genus och fick många spännande frågor och tankar. Lika stolt varje gång jag ställer mig inför ett gäng nyfikna människor för att berätta om det jag brinner för!

Onsdag: stolt över att jag och röstcoachen Maria Hagberg på Singing Being genomförde ett helt nytt koncept, en kväll för personlig utveckling som vi skapat tillsammans där vi blandar sång- och röstövningar med psykologi och reflektion.

Torsdag: stolt över de insatser jag gjorde under dagen som ensam skolpsykolog i en liten brukskommun. Inte alltid världen lättaste jobb, men många gånger världens roligaste!

Fredag: utmanade mig själv genom att gå på individuell röstcoaching hos Maria Hagberg på Singing Being. Något som jag aldrig hade trott att jag skulle göra, men som redan efter tre gånger har gett mig otroligt mycket.

Lördag: tog en hel dag när jag inte jobbade. Yep, för mig är det en prestation i sig.

Söndag: stolt över att jag accepterade att jag inte orkade göra nästan något av det jag tänkt. För mig kräver det ofta mer att inte göra saker, än att faktiskt göra dem. Samvetet och den inre kritikern är snabba på att börja påpeka hur lat och omotiverad jag är, så fort jag försöker koppla av. Men jag tränar på det.

Vad är du stolt över?

Nu är jag nyfiken: gjorde du också min utmaning förra veckan? Hur gick det? Vill du dela med dig av något som du är stolt över att ha gjort, eller att inte ha gjort, den senaste tiden?

Önskar dig en fin start på veckan!

//Lina

Gillar du det jag skriver? Prenumerera på mina inlägg!Lina Bodestad

Jag är en nyfiken psykolog i Göteborg som hjälper människor att utmana normer och främja hälsa, lärande och utveckling. Det gör jag genom föreläsningar och workshops, processledning och skräddarsydda utvecklingsinsatser. Nyfiken? Kontakta mig så pratar vi lite mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *