Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://normpsykologen.se.

Företaget som står bakom hemsidan är:

Crimson Vale Consulting AB
Lina Bodestad, VD
Kärrvägen 2
449 43 NOL

Tel: +46 76 191 18 86

Organisationsnummer: 559121-6477

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Beställningar i webbshoppen

Om du beställer en produkt i webbshoppen hanteras denna med hjälp av tillägget WooCommerce. Den information du anger i samband med beställning, används endast för att kunna skicka eller distribuera produkter till dig. WooCommerce lagrar ingen data utan dina uppgifter lagras direkt här på hemsidan normpsykologen.se.

Vi använder inte denna information för att exempelvis skicka dig reklam. Däremot måste vi behålla uppgifter om din beställning i sju år, då Bokföringslagen kräver det för vår ekonomiska redovisning.

Betalningar i webbshoppen hanteras via Stripe (kontokort) eller Swish via din bank; läs mer under ”Vart vi skickar dina uppgifter” nedan.

E-postadress för att skicka blogginlägg och nyhetsbrev

Du kan själv välja att registrera dig för att prenumerera på blogginlägg och nyhetsbrev; dessa hanteras via tjänsten MailChimp. Du kan när som helst avsluta din prenumeration på e-postkommunikation, enklast genom att klicka på ”Avregistrera” i något av de nyhetsbrev du får.

Integritetspolicy MailChimp

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vi använder verktyget Google Analytics för att mäta data över besökare på hemsidan. Denna data är inte personspecifik och vi kan inte se vem som besökt vår hemsida utan enbart information som geografisk hemvist (land), hur länge någon besökt hemsidan, hur många sidor besökaren tittat på och liknande.

Facebook-pixel

Om du som besöker vår hemsida även har ett Facebook-konto, kan det förekomma att du efter ett besök på vår hemsida får se riktade annonser från oss inne på Facebook. Detta görs genom ett verktyg som kallas Facebook Pixel. Läs mer om Facebook Pixel här.

Vilka vi delar dina data med

Ditt namn och e-postadress delas med tjänsten MailChimp om du själv väljer att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Din e-postadress används dock endast för att distribuera det nyhetsbrev du prenumererat på.

Tillämpliga delar av de data du anger i samband med en beställning i webbshoppen, delas med Stripe eller din bank via Swish i samband med beställning och betalning.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Information från beställningar i webbshoppen måste enligt Bokföringslagen lagras i sju år.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Beställningar som görs i webbshoppen hanteras med tillägget WooCommerce samt betalningslösningarna Stripe och Swish. WooCommerce lagrar i sig inga data, utan möjliggör endast hanteringen av beställning via vår hemsida normpsykologen.se, där data kopplad till beställningen sedan primärt lagras.

Om du väljer att betala med ditt kreditkort via Stripe, lagras din beställningsinformation även hos Stripe. Om du väljer att betala med Swish lagras din beställningsinformation på vår webbplats samt, i tillämpliga delar, hos din bank som du har kopplad till Swish.

Integritetspolicy Stripe

Integritetspolicy Automattic (WooCommerce)

Vi som jobbar med normpsykologen.se kan inte under någon fas av din beställning se dina kort-, bank- eller Swish-uppgifter.

Hemsidan https://normpsykologen.se lagras på webbhotellet Oderlands servrar i Sverige. Oderlands integritetspolicy hittar du här.

Kontaktinformation

Ansvarig för hemsidan: Lina Bodestad, VD för Crimson Vale Consulting AB

E-post: lina@bodestad.se

Tel: +46 76 191 18 86

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

WordPress, WooCommerce, Stripe och MailChimp har var för sig rutiner och säkerhetsmekanismer för att skydda dina data. Administratören för hemsidan https://normpsykologen.se använder ett starkt lösenordsskydd för att skydda inloggningen till hemsidan, är åtkomst till huvuddelen av all persondata finns. Administratören använder även ett starkt lösenordsskydd till MailChimp där listor med prenumeranter på nyhetsbrev hanteras, samt till Stripe där information om beställningar i webbshoppen lagras.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vid en eventuell dataläcka kommer du att informeras om detta så snart vi får kännedom om detta och vi kommer då även vidta nödvändiga åtgärder, exempelvis byte av centrala lösenord, för att säkerställa att dataläckan avbryts så fort som möjligt.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Vi tar i dagsläget inte emot data från utomstående parter.

Vilket automatiserat beslutsfattande och/eller profilskapande vi gör med våra användaruppgifter

Du som registrerar dig för att prenumerera på blogginlägg, får automatiskt ett veckovis utskick med de senaste blogginläggen. Detta sker genom tjänsten MailChimp. Vid beställning från webbshoppen skickas automatiska meddelanden med orderbekräftelse och annan relevant information kopplat till ditt köp till den e-postadress som du själv anger.

Om du som besöker vår hemsida även har ett Facebook-konto, kan det förekomma att du efter ett besök på vår hemsida får se riktade annonser från oss inne på Facebook. Detta görs genom ett verktyg som kallas Facebook Pixel. Läs mer om Facebook Pixel här.

WooCommerce – webbutik

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vad vi delar med andra

Vi delar information med tredje part som hjälper oss genomföra beställningar och lagra tjänster åt dig, till exempel Stripe, Swish/Handelsbanken, Facebook och Postnord.

Betalningar

Se information om Stripe och Swish ovan.